Gladius, en ny drönare under vattnet som når 100 meters djup

Drönare

Droner utformade för att spela in under vattnet finns det redan flera på marknaden, även om de flesta är för dyra, oåtkomliga för allmänheten. Idag presenteras ett nytt projekt i denna kategori: Gladius.

Det är en enhet som kan spela in i 4K-dykning djupare än tävlingen: den når 100 meter.

Detta är en smart ubåt byggd för att skjuta, observera och utforska med ett batteri som räcker i upp till 3 timmar, som spelar in videor med en ultra HD 1080P / 4K-kamera och använder adaptiva sensorer med svagt ljus och algoritmer för att optimera bildkvaliteten för foton. och videor.

Gladius hanteras genom en intelligent fjärrkontroll och ett riktat drivsystem. Du vill skilja dig från tävlingen genom att satsa på fem huvudpunkter:

– Mer överkomligt – Jämfört med andra undervattensdronor med liknande egenskaper är Gladius billigare. – Lätt att kontrollera – Den har 4 frihetsgrader och den styrs som om det vore ett videospel. – Lång räckvidd – Anslutningen når 500 m avstånd och 100 m djup, vilket tredubblar branschgenomsnittet. – Bildoptimering – Ljussensorer och algoritmer för bildoptimering skapar 4K-video utan distorsion. – Bärbart hus – Väger endast 3 kg som mäter 16,9 × 10,2 × 3,7, per som är lätt att ta från en plats till en annan.

Projektet, fortfarande i indiegogo, kommer att säljas för 599 dollar och kommer att levereras från juni i år, även om de ännu inte har nått de begärda 30 000 dollar.