Fyuse, tillämpningen av «rymdfotografering» på iOS

fyuse

När kvaliteten på våra mobila enheter ökar och upplösningen på de kameror de har införlivat fortsätter den fotograferingsvärld som fångas i dem också framåt och erbjuder nya möjligheter.

Detta demonstreras av applikationen för iOS Fyuse, ett verktyg som låter oss fånga människor eller föremål där vi också kan se utrymmet runt oss och sammanhanget – förvandla fotografiet till en fångst som du kan interagera med. Även om det är svårt att bara beskriva det med ord, låt oss säga att fotografierna kommer att vara dynamiska panorama av riktiga scener, som vi kan upptäcka i sin helhet genom att göra rörelser med samma mobiltelefon.

Att ta en inspelning med Fyuse blir väldigt enkelt: vi måste helt enkelt trycka på inspelningsknappen länge medan vi roterar telefonen och se till att den tar hela scenen från olika synvinklar och vinklar. Tänk på att applikationen just nu registrerar utrymme och inte tid, så ju mer vi flyttar telefonen desto mer område kommer att fångas. Fyuse använder algoritmer för 3D-bearbetning för att konvertera ett platt foto till en rumslig bild, på ett intelligent sätt fylla i de tomma utrymmena och jämna ut rörelser.

Du kan ladda ner applikationen från den här länken till iTunes.