Fyra originalsidor som du säkert inte kände till

captura-95

Här har vi idag en lista över saker som nästan ingen vet, och den här gången pratar vi om fyra riktigt originella resurser, några till och med användbara:

– wordcount.org: En sida som visar de 86 000 vanligaste orden på engelska, ordnade från mest till minst vanliga. Vi kan söka efter position eller efter ord, men det går inte att se deras definition.

geocitiesizer: En hemsk applikation som förvandlar en webbplats till en version av 90-talet. Vi måste bara sätta webbadressen som vi vill förvandla och se hur animerade gifs och färgstarka bakgrunder invaderar skärmen. Allt en hyllning till Geocities.

– waifu2x.udp.jp: Ett program som ökar upplösningen för alla bilder som vi indikerar med hjälp av en interpoleringsteknik som gör att man inte kan generera mycket brus och ibland uppnå riktigt intressanta resultat.

– Hur mycket stora företag tjänar: En animering som simulerar hur mycket pengar stora teknikföretag tjänar per sekund. När vi har sidan öppen ser vi hur mängderna växer och växer. Naturligtvis är det bara en simulering, den integreras inte med några realistiska datakällor.