Funktionerna i den nya Facebook-fotouppladdaren på iOS liknar den hos Snapchat

Imagen: Mashable

Bild: Mashable

Facebook-användare på iOS har nyligen varit förvånade när de laddade upp foton, eftersom Facebook har inkluderat en serie funktioner som liknar de som finns på Snapchat, ett kortvarigt meddelandeprogram som jag försökte köpa utan framgång 2013.

I den meningen kan användare nu inkludera klistermärken och texter ovanför sina egna foton, och de har till och med ett enklare sätt att tillämpa ett av de tillgängliga filtren i applikationen, där de nu helt enkelt måste glida åt höger och vänster för att hitta rätt filter.

Åtkomst till dessa nya funktioner ligger bakom trollstavsikonen, som användarna kan använda när de väljer en bild, utöver vad som har sagts, så att de kan tagga vänner och göra nedskärningar. Det är mycket slående att införandet av dessa nya funktioner inte har tillkännagivits eftersom andra förbättringar och nyheter vanligtvis meddelas, även om de, som vi redan ser, förr eller senare blir offentliga.

Det går inte obemärkt att det inte är första gången som Facebook inspirerades av Snapchat när det inte lyckades förvärva det, eftersom det 2012 lanserade Poke, även om det inte nådde den popularitet de förväntade sig. Senare valde jag en ny oberoende applikation som heter Slingshot, även om den inte heller har lyckats.