Från och med nu kommer de inte att kunna placera dig i WhatsApp-grupper utan ditt samtycke

PrivacidadGruposWhatsApp

WhatsApp är med sina mer än 1 500 miljoner aktiva användare den hittills mest populära meddelandetjänsten, där de från de yngsta till de äldsta använder sin tjänst för att vara i kontakt med familj, vänner, kollegor, bland andra möjliga kontakter.

Det dåliga är, Hittills kan vem som helst inkludera dig i vilken grupp som helst, även av dem som du inte har i din kontaktlista, så du kan bli förvånad över att börja gå med i grupper med okända personer, och värst av allt, med ditt telefonnummer i full bild av dem alla.

När du är inne kan du lämna dessa grupper eller till och med rapportera dem, men i alla fall placerar de dig redan i dessa grupper. I den här situationen har användarna krävt mer kontroll för att kunna bestämma vem som kan placera dem i sina grupper, och lösningen börjar komma fram idag.

De nya sekretessinställningarna för WhatsApp-grupper anländer

WhatsApp, som svarar på användarförfrågningar, har just distribuerat en nya sekretessinställningar för grupper. Tanken är att användare de kan fastställa vem som kan placera dem i sina grupper: Ingen, mina kontakter eller alla.

De nya sekretessinställningarna är tillgängliga från: Inställningar / Konto / Sekretess / Grupper. Messenger-tjänsten indikerar att om den väljs Inget alternativ, då måste användarna godkänna att de går med i alla grupper som de har bjudits in till. Om du istället väljer Av Mina kontakter kan endast användare som har i sin kontaktbok lägga till den direkt i grupperna.

I dessa två alternativ, begränsade kontakter som vill bjuda in användare De måste skicka sina inbjudningar via en individuell chatt och inbjudningarna har en utgångsperiod på tre dagar.

Detta slutar missbruket av dem som ofta placerar dig i sina grupper utan ditt samtycke, vare sig det gäller en grupp föräldrar till skolbarn, grupper för att organisera födelsedagar etc.

Från och med idag kommer bara ett fåtal användare att ha tillgång, men med de närmaste veckorna bör det nå alla användare av tjänstenÄven om detta är fallet måste användarna ha den nya uppdateringen installerad på sina mobila enheter.