FotoCheck, ett enkelt sätt att kontrollera bilder på Twitter

fotocheck

FotoCheck är ett tillägg för Chrome som underlättar verifieringsprocessen för en bild som delas på Twitter.

Processen är mycket enkel, eftersom ditt jobb är att ge oss direkt tillgång till Google Bilder med sökandet efter motsvarande fotografi. I vårt Twitter-konto ser vi det alternativ som erbjuds av tillägget på detta sätt:

Gå bara till länken så får vi sökningen laddad med resultaten från Google. På detta sätt kommer vi att kunna bekräfta om det är ett indexerat foto eller om det redan har publicerats i andra media och övervaka dess ursprung.

Det är ett intressant verktyg som kan hjälpa oss att filtrera informationen vi delar på Twitter, eftersom det är väldigt enkelt att retweeta utan att verifiera dess riktighet. Och eftersom nästan alltid sensationella nyheter åtföljs av en chockerande bild kan det vara praktiskt att vidta denna åtgärd.

Denna förlängning, tillsammans med FotoAhora-applikationen som vi har diskuterat i en tidigare artikel, är en del av ett initiativ från Mood Cross Media Agency. Bra verktyg för både journalister och alla som vill bidra med sandkorn genom att sprida en berättelse, men på ett ansvarsfullt sätt.