Fortnite World Cup-finaler, med priser på 30 miljoner dollar

copa mundial Fortnite

Fortnite-VM-finalen närmar sig, som kommer att hållas 25-28 juli i Queens, New York, med 30 miljoner dollar på spel.

Det stämmer, Epic Games meddelade det för bara några timmar sedan: ett löpande pris på $ 30 miljoner och $ 3 miljoner för mästaren.

Det kommer att hållas på Arthur Ashe Stadium, världens största tennisstadion, och biljetter till turneringsfinalen kan nu köpas. Endast 1 av 250 miljoner spelare kan vinna priset och de 100 bästa solospelarna och de 50 bästa lagen från hela världen är redan utvalda. Var och en av dessa spelare kommer att garanteras minst 50 000 dollar, men den stora Fortnite World Cup Campen kommer att gå med 3 miljoner dollar, ett stort pris i en turnering som få skulle föreställa sig för några år sedan.

Endeavour, som hanterar WME, IMG och UFC, övervakar evenemangets logistik och verksamhet, precis som de gjorde vid Western Sports Esports-turneringen där de hade mer än två miljoner samtidiga tittare över hela världen. De tror att världsmästerskapet i Fortnite markerar ett historiskt ögonblick inom sporten, som sammanför en verkligt global massdeltagningsturnering, en unik världsfinal och en fenomenal liveupplevelse, så förvänta dig en ganska show.

Biljetterna börjar på $ 50 för det tre dagars passet och deltagarna kan hämta V-Bucks, ett säsongskamp 10 och en exklusiv pin.

För att förhandsregistrera kan fans besöka webbplatsen Fortnite Ticketmaster Verified Fan, ange deras information och när de säljs kommer de att vara bland de första som får besked. Fortnite samarbetade med Ticketmaster och dess Verified Fan-program för att eliminera scalpers och bots från biljettprocessen för att säkerställa att biljetter landar direkt i fansens händer och därmed kringgår underjordiska köp.