Formspring startar om sin tjänst som ett intressebaserat samhälle

Formspring startar om sin tjänst som ett intressebaserat samhälle

Några av de sociala plattformarna som vi använder idag hade ursprungligen ett något annorlunda koncept för drift. Som ett exempel på detta har vi Facebook eller Flickr. Idag är det vändningen att ändra kurs till Formspring.me, en webbtjänst som sedan lanseringen 2009 tillåter oss att ställa våra vänner om de frågor vi vill ställa dem.

Efter månader iakttagande av användarnas beteende, där mer än 50% av dem ställde frågor baserade på intressen, både inom och utanför sina sociala kretsar, vilket indikeras av deras VD, Ade Olonoh, Formspring.me startar om sig att förvärva Fokus är på att vara mer fokuserade på intressebaserade samtal, och faktiskt har de lanserat en ny design av sin webbplats för stationära webbläsare, även om den för mobila enheter kommer att finnas tillgänglig om ett par veckor.

När vi väl har kommit åt våra användarkonton kommer det nya webbgränssnittet att påminna oss mycket om det tidigare Twitter-webbgränssnittet, där vi har en toppfält som bland annat har ett sökfält för att söka efter de ämnen som intresserar oss. När vi ställer en fråga kan det gå till resten av samhället eller så väljer vi direkt några av våra kontakter. Gemenskapen kommer att kunna komma åt våra frågor för tillfället via etiketterna, som genereras av användare för både frågor och svar. För senare kommer jag att vara mer strukturerad om etiketterna med höga klassificeringsegenskaper.

I den högra delen av gränssnittet har vi tillgång till huvudsidan, till de mest framstående svaren, och det tillåter oss även att komma åt en katalog med etiketter där vi kan bläddra i innehåll baserat på de valda etiketterna.

Om det är första gången vi öppnar det nya gränssnittet, kommer en serie bubblor att visas som en rundtur för var och en av funktionerna för att komma ikapp med dess funktion.

Enligt dess VD finns det betydande skillnader mellan Formspring och Quora, eftersom det förra bygger på personliga åsikter och frågor.

Länk: Formspring.me | Går: TechCrunch