Förbereder mobiler och webbläsare för att återvända till klassen

Förbereder mobiler och webbläsare för att återvända till klassen

Christos Georghiou – Fotolia.com

Semestern är över och det är dags att vässa pennorna för att gå tillbaka till lektionen. Det har varit en hektisk sommar i Android- och iOS-världen, och vi vill komma ihåg några applikationer som kan hjälpa dem som använder mobiltelefoner för att öka sin produktivitet i och utanför skolorna. Vi dammar också bort några allmänna rekommendationer för lärare och studenter.

– Uppgiftshantering för studenter: en sammanställning som vi gjorde för några månader sedan med 6 verktyg som kan hjälpa dig att hantera uppgifter och anteckningar för varje ämne. Det inkluderar naturligtvis Evernote och Inclass.

– Mobilapplikationer för allmänt bruk: Att läsa nyheter, spara filer eller hantera innehåll. I denna sammanställning diskuterar vi 10 applikationer som kan vara mycket användbara.

– För Chrome-användare: En lista över Chrome-plugins som innehåller allt från ordböcker och översättare till verktyg för att underlätta fillagring i molnet.

– Samarbetsverktyg: Och nu listan som vi gjorde 2010 med 50 verktyg skapade för att arbeta i grupper, inklusive tillägg och applikationer av alla slag.

I kategorin Utbildnings- och akademiska och professionella projekt finns mer material om detta ämne. Om du behöver något specifikt, tveka inte att be om det i kommentarerna.