För varje selfie på Snapchat kommer Bill Gates att donera $ 3 för att bekämpa aids

Snapchat SIDA

Uppmärksamhet, Snapchat-användare: De selfies du delar, utsmyckade med ett av tre specifika filter som kommer att aktiveras tisdagen den 1 december, kommer att hjälpa till att bekämpa aids – och överföring av hiv – eftersom de kommer att doneras till orsaken 3 dollar av Bill and Melinda Gates Foundation.

Fonderna, med en gräns på 3 miljoner dollar, kommer att gå till (RED), en ideell organisation skapad av Bono, sångare i bandet U2.

För de som tror att det är lite, påpekar folket i (RED) att 3 dollar räcker för 10 dagars medicinsk behandling för människor med sjukdomen i Afrika; När det gäller vad som donerades av Bill Gates Foundation, är en av de mest bidrag han genererar till sina olika saker över hela världen, förutom sig själv som privatperson, mest värdefull med tanke på att han även för några timmar sedan nämnde donation av flera miljarder för utveckling av ren energi.

När vi går tillbaka till ämnet kommer de 3 speciella fotofiltren, som förresten kommer att namnges efter 3 populära artister (DJ Tiesto, Jared Leto och Jimmy Kimmel), att vara tillgängliga i 24 timmar.

Naturligtvis är det inte första gången som (RED) samarbetar med sociala nätverk för att samla in pengar på den internationella dagen för kampen mot aids sedan Twitter, Foursquare och Vine de senaste åren samarbetat med liknande uppgifter från deras publik.

Mer information: Fortune.com | @NETTO