För att radera kontakterna som Facebook importerade från din telefon

contactos facebook

Igår fick vi veta att Facebook importerade kontakter från många användare utan att begära tillstånd, något som återigen har hotat deras image. Under samma dag avslöjades det också att de höll instagram-lösenord i textläge framför många anställda, även om det inte längre är förvånande just nu.

Fallet är att du måste gå på jobbet för att skydda dig så mycket som möjligt, och för detta kommer vi att ange de steg som måste vidtas för att radera de möjliga kontakter som Facebook har importerat från vår telefon.

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att vi inte får tillåta någon Facebook-applikation att komma åt våra kontakter (e-post eller telefon), och det är något som vanligtvis frågas strax efter installationen av appen (det händer i Facebook, Facebook Lite, Messenger eller Messenger Lite). Kontaktsynkronisering är en inbyggd funktion i dessa appar, och vi bör inaktivera den för att undvika problem.

I det problem vi såg igår genomfördes importen utan att användaren visste det, så den tidigare rekommenderade åtgärden hade inte varit till någon nytta, så vi kommer att se hur man tar bort kontaktinformationen via Facebook.com och hur inaktiverar synkronisering kontakter i alla Facebook- och Messenger-appar.

Så här tar du bort eventuella importerade kontakter:

1 – Vi loggar in på Facebook.com. 2 – Vi går till kontakthanteringssidan (klicka här). 3 – Vi granskar och tar bort sparade data.

Då måste vi förhindra att denna import händer igen i framtiden, och för detta måste vi inaktivera synkroniseringsalternativet. I varje app (facebook android, messenger, facebook ios, etc.) ligger den på en annan plats, men i allmänhet hittar vi den i meny / inställningar och sekretess / inställningar / avsnitt av media och kontakter / media och kontakter / kontinuerlig uppladdning av kontakter

Från Facebook lovar de att de kommer att börja fokusera på frågan om integritet, men under tiden fortsätter de att komma ut med smutsiga trasor som används under alla dessa år, och det verkar som att antalet trasor är oändligt.