Flygleverantör Gogo kommer att uppdatera sitt modem för att ge bättre prestanda

Heja heja

Gogo är ett företag specialiserat på att tillhandahålla internetanslutning till flygindustrin.

Idag har det meddelat att det kommer att uppdatera sitt satellitmodem så att det kan användas med 2KU- och Ku-satellitteknologier, vilket avsevärt förbättrar prestanda det erbjuder slutanvändare på flygplan. Han konstaterar att det nya modemet kommer att kunna erbjuda ett flöde på upp till 400 Mb, vilket är mer än tillräckligt för att stödja den förväntade kapaciteten för nästa generations högpresterande satelliter.Testningen börjar de närmaste månaderna på Gogos testlaboratorium Boeing 737, i hopp om att använda det kommersiellt nästa år. I den meningen är företaget redan i färd med att godkänna licenser för sitt nya modem via FCC och FAA.

Nu, som VentureBeat påpekar, kommer detta tillkännagivande i ett känsligt ögonblick för leverantörsföretaget, efter att American Airlines har väckt det till domstol motiverat av den låga prestanda som dess nuvarande modem har erbjudit under hela flygningen.

Den viktigaste punkten i stämningen pekade på tolkningen av en avtalsklausul om att Amrica Airlines kommer att kunna söka efter en alternativ leverantör om det får ett bättre erbjudande. Detta har lett till att Gogos aktier sjunkit och det måste ge efter för American Airlines så att det drar tillbaka efterfrågan och erbjuder ett förslag till förbättring.

Anledningen till att Gogo vill fortsätta att vara anslutningsleverantör för American Airlines-flygningar är att detta företag är ett av de viktigaste i världen. I den meningen måste den göra en betydande investering för att utrusta American Airlines flotta av Boeing 737 med sina nya modem. För utvecklingen av det nya modemet har det samarbetat med Gilat Satellite Networks.