Flickr tillåter redan att lägga till bilder i kommentarerna

flickr

Det är inte något nytt, Facebook tillåter redan det, utan att gå längre, även om det nu är mer meningsfullt att nästa att gå med på sättet att kommentera i form av en bild är just ett socialt nätverk av fotografering.

Flickr, Yahoos sociala fotonätverk, har meddelat att det kommer att tillåta inkludering av fotografier i kommentarerna vi gör på andra bilder, något som måste göras genom att ange url för den önskade bilden. Vi måste bara kommentera med webbadressen för jpg-, gif- eller png-filen och vi kommer att se hur motsvarande bild kommer att visas när kommentaren publiceras.

Det är vettigt i ett nätverk där användare ofta argumenterar för fotograferingstekniker, och det är nu möjligt att sätta grafiska exempel för att skapa mycket mer professionella och produktiva samtal för dem som lär sig att fånga världen med en kamera.

För närvarande är det bara tillgängligt på webbversionen, bara webbadresserna till dessa bilder kommer att ses på mobiltelefoner, även om de säkert kommer att lansera uppdateringen snart.

Nyheter avslöjade på Twitter av projektledaren.

Ett enkelt utmärkt nyhetshår som kommer några dagar efter att ha firat Flickrs tio år, en firande som vi kunde fira med en infografik som visade sin historia under hela denna tid.