Firefox-tillägg för att hantera integritet på Facebook

facebook colores privacidad

Hantering av sekretess som ges till innehåll som delas på Facebook är inte särskilt trevligt för den kritiska allmänheten i nätverket (minoriteten), ännu mindre med dess integritetspolicy som nu påverkar även Instagram – även om det inte är så mycket egendom för bilder vad oroar sig för men deras felaktiga användning. Tja, för att attackera lite uppstår ett sådant problem Facebook Privacy Watcher, ett Firefox-tillägg som försöker underlätta de begränsade alternativen för publicering och visning på Facebook.

Vid första användningen efter installationen måste den aktiveras. För detta går du bara till knappen Facebook Privacy Watcher som visas längst upp till höger på skärmen (bredvid söklådan) och logga sedan in med Facebook-profiluppgifterna. Ta några ögonblick medan du granskar nuvarande sekretessinställningar.

Slutligen laddar du profilen med förutbestämda färger som skiljer sig beroende på visningsbehörigheterna i var och en av publikationerna och andra delar av profilen, t.ex. personlig information eller foton:

  • Grön: Alla kan se dem.
  • Orange: Endast vänner kan se dem.
  • Röd: Endast ägaren av profilen kan se dem.
  • Blå: Endast en viss lista över vänner kan se den.

Genom att klicka på någon publikation eller liknande objekt visas ett färghjul som gör att du enkelt kan ändra färger och följaktligen dina synlighetsalternativ. För att genomföra analysen igen, klicka bara på alternativet Läs sekretessinställningar från förlängningsknappmenyn.

Länkar: Förlängningssida – PR-video | Goes: TheWindowsClub