Firefox förbereder ett system med rekommendationer för att förbättra kvaliteten på tillägg

Firefox

Mozilla har genomfört många förändringar under den senaste tiden, med fokus på säkerhet och integritet för användare som använder Firefox.

Efter denna linje planerar de också att hantera tilläggsdynamiken. Även om det är en resurs som kan förbättra webbläsarens dynamik, kan det också påverka användarupplevelsen negativt. Dåligt utformade tillägg kan påverka webbläsarens prestanda, exponera användarsäkerhet och i vissa fall vara det sätt som hackare använder för att kamouflera sig själva.

För att minska dessa situationer planerar Mozilla att starta ett rekommenderat tilläggsprogram. Detta program väljer de tillägg som uppfyller de kvalitetskrav som Firefox kräver och försäkrar användarna om att de är en pålitlig och säker källa.

De planerar inte att göra det till ett system med roterande rekommendationer utan snarare att de utvalda tilläggen alltid hålls på listan, även om nya förslag kommer att läggas till. Och naturligtvis kommer dessa tillägg att ha större synlighet i webbläsarens olika delar, oavsett om vi använder sökmotorn eller använder filtren för att hitta det tillägg vi behöver.

Vissa aspekter som skulle övervägas för val kommer att bestämmas utifrån funktionaliteten i tillägget, användarupplevelsen det erbjuder och det åtagande det visar sig utveckla för att förbättra sitt förslag för samhället.

Detta program är fortfarande under utveckling, så vi måste vänta några månader innan vi ser den dynamik det föreslår.