Findergram, Instagram foto sökmotor med realtid och karta

Findergram, Instagram foto sökmotor med realtid och karta

Utan tvekan ett fantastiskt projekt som Walter Gammarota presenterar för oss. Det finns många Instagram-sökmotorer på Instagram, men som visar ett flöde av foton i realtid relaterat till ett visst ämne eller som lokaliserar data geografiskt samtidigt, det finns inte så många.

Findergram Det presenteras som ett verktyg som vi kan använda för att övervaka denna typ av innehåll. På samma sätt som det är vanligt att se bilder som delas på Twitter i något ämne, upptäcka nyheter som händer just nu och snabbt informeras om händelser i realtid, kan Instagram börja användas på samma sätt. Det finns miljontals människor som delar foton i detta system, så om etiketterna antas ordentligt kan det vara en fantastisk resurs för informationspersonal.

I Findergram kan vi söka efter tagg (märka) och aktivera realtidsläget för att se vad som delas just nu utan att behöva ständigt söka. Vi kan också visualisera en karta med det geografiskt placerade innehållet, en funktion som fortfarande finns i Beta som kan hjälpa oss mycket i framtiden, främst för att noga övervaka händelser på en viss plats.

Länk: Findergram.com