FBI vill köpa skadlig programvara

skadlig kod

Sedan mashable har de publicerat ett dokument som visar hur FBI letar efter skadlig programvara för att kunna arbeta med några av sina ärenden, ett dokument som finns här.

Begäran har publicerats denna vecka i USA: s regerings databas för anställningar, där det framgår att FBI: s undersökningsanalysenhet för avdelningen för operativ teknik behöver skadliga program för att analysera digitala bevis.

[…] Denna skadliga programvara gör det möjligt för oss att erbjuda utredaren handlingsbar underrättelse, både i brottmål och underrättelse.

Vad som är oklart är om de bara behöver program som väntar på en misstänkt kommunikation, eller om de behöver förstå arten av skadliga program för att spåra deras gärningsmän.

Även i mashable kommenterar de att sedan 1996 har FBI använt Infragard-systemet, som används för att dela information med experter inom lokal informationsteknik och akademiker som är specialiserade på ämnet.

Enligt vad jag förstår efter att ha läst dokumentet verkar det som om de bara vill ha den största samlingen av skadliga filer som är möjliga, för att förstå hur de fungerar, något som är viktigt för att kunna försvara sig mot eventuella framtida attacker.