TEKNOLOGISK

Falsk version av Tweetium visas i Windows 10 Mobile Store

Tweetium

När användare går till marknaderna för mobilapplikationer för att installera applikationer på våra telefoner och surfplattor tror vi att vi installerar originalapplikationer som inte innehåller skadliga funktioner varken för våra enheter eller för vår information.

Sanningen är att 100% säkerhet inte finns och att vi inte alltid kan hitta ursprungliga och legitima applikationer. Detta är vad som har hänt med Tweetium, en Twitter-klient som är tillgänglig som en universell applikation för Windows 10, Windows 8.1 och Windows Phone 8.1-system.

Enligt det officiella Tweetium-kontot finns det i Windows 10 Mobile-butiken en falsk version i beta-fas och fritt tillgänglig, vars verkliga syfte är att stjäla användarnas lösenord och varna dem för att inte ladda ner den här versionen. Han tillägger att för att identifiera de officiella versionerna publiceras de av B-side Software.

Som diskuteras i Neowin visar det sig att samma utvecklare av den falska versionen också har 30 andra falska versioner av andra appar tillgängliga i Windows Mobile app store.

På detta sätt, och även om de olika företagen fortsätter att vidta åtgärder så att falska versioner av legitima applikationer inte glider in på deras applikationsmarknader, uppnår de inte alltid sitt mål. Tweetiums falska beta-app börjar fasas ut, även om det tar lite tid för den att försvinna på alla marknader.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS