FaceYou, Baidu-applikationen för att förvandla vårt ansikte

möta dig

Applikationer som hjälper oss att förändra vårt ansikte för att spela skämt, underhålla eller göra en original-selfie finns det många, men en som anpassar sig till våra ansiktsegenskaper och att med intelligenta algoritmer kan uppnå realistiska montage finns det inte många.

Från Baidu tillkännager de en idealisk ansökan för dessa datum (Halloween), och namnet är Möta dig. Detta är ett iOS-projekt som härrör från flera månaders forskning inom ansiktsigenkänningssektorn av Baidu Research.

De rapporterar i anteckningen att applikationen kan blanda vårt ansikte med ett annat, båda med en skrämmande, som visas på skärmdumparna ovan, som med alla andra tillgängliga ansikten. När vi rör oss munnen och ögonen kommer masken att förändras samtidigt och anpassas i realtid.

Med ett klick kan vi således spela in en video eller ta en bild för att dela på sociala nätverk, både efterlikna zombies och skelett och djur eller kända personer. Vi kan också ladda upp vårt eget innehåll, till exempel vänners ansikten.

FaceYou härstammar från en teknisk demonstration skapad av Baidu-forskare för att demonstrera sofistikerade tekniker för artificiell intelligens på en telefon, som ofta används i animations- och filmstudior. Den är baserad på avancerad inlärningsteknik som använder 72 punkter i ansiktsegenskaper, definitionen av mun, näsa, ögon, ögonbryn, haka och käke. Ansiktet segmenteras sedan efter ansikts konturer, relativ position och form av de viktigaste ansiktsdrag och uttryck.

Definitivt ett bra projekt.