Facebook varnar nu om det finns statliga hackare som har åtkomst till vårt konto

captura-51

Meddelandet du ser ovan är det som Facebook har börjat visa bland användare att de kan vara offer för hackare som anställts av någon regering.

Detta rapporteras av Alex Stamos, säkerhetschef på Facebook, i denna anteckning, där de rapporterar att attackerna utförda av regeringar är mycket mer sofistikerade än traditionella, vilket gör det möjligt att identifiera dem med hjälp av det interna skyddsverktyget i det sociala nätverket. .

Meddelandet informerar om att det finns en sådan risk, så det uppmuntrar att rapportera telefonnumret så att identifieringen utförs i två steg, vilket hindrar någon från att komma in på vårt konto utan att ha vårt nummer.

Även om Facebook inte har rapporterat om hur det vet när hackaren kommer från en stat, finns det många typer av skadlig programvara som skapats av regeringar i olika länder, till exempel Stuxnet, till exempel, även om de som för närvarande används inte är lika kända.

Det är mycket möjligt att de attacker som genomförs av regeringar är relaterade till misstankar om någon form av kriminell aktivitet av användaren, men det är uppenbart att det finns sätt i rättsväsendet som kan tillåta insamling av data utan att det behövs olagligt invadera kontona. Tyvärr är dessa vägar långsamma, varför invasionen av denna typ av hackare är så vanlig.