Facebook utvecklar en virtuell assistent som kan fungera i Oculus

Facebook

En speciell division av Facebook fokuserar sina ansträngningar på att utveckla en AI-baserad virtuell assistent. Det vill säga en ny tävling för Google Assistant, Siri och Alexa.

Tydligen har detta team dedikerat till hårdvara arbetat med detta nya projekt sedan början av 2018. Enligt CNBC-källor är denna virtuella assistent avsedd att integreras i olika Facebook-tjänster, till exempel Oculus-hörlurar eller portalenheter.

Det är inte första gången som Facebook planerar att utveckla en virtuell assistent. Faktum är att jag 2015 introducerade M, en virtuell assistent integrerad i Messenger, med smarta förslag för att underlätta olika åtgärder för användare. Det hade dock ingen fantastisk resa eftersom den upphörde att existera 2018.

Facebook-teamet förklarade inte skälen, bara nämnde att projektet hade tjänat för att förstå vad användarna förväntade sig av en assistent och att de skulle använda erfarenheten för framtida projekt relaterade till artificiell intelligens.

Efter denna linje lanserade Facebook förra året sina portalenheter med en AI-driven kamera som underlättar videokonferenser i olika inställningar. Och för att förbättra denna dynamik hade enheterna Alexa integrerats, men inte i rollen som huvudpersonen, utan snarare som ett komplement.

Kanske den här gången vill Facebook erbjuda en komplett smart virtuell assistentlösning som driver dess produktekosystem utan att förlita sig på tredjepartslösningar.