Facebook utökar sin grafsökning till statusuppdateringar och kommentarer

Bsqueda en la grfica

Facebook fortsätter att kämpa mot Twitter inom sociala samtal och låtsas att användare kan söka och skapa konversationer kring ämnen som intresserar dem. Det är därför de idag tillkännagav en utvidgning av sin sökning i diagrammet (Graph Search) till meddelanden och statusuppdateringar. Detta kommer att innebära att användare kan söka efter ämnen som intresserar dem och se vad deras kontakter säger samt de offentliga statusuppdateringarna för andra användare, antingen nu eller under tidigare perioder.

I den här raden har Facebook lagt ut showen Dancing with the Stars som exempel på sökningar, som har kunnat begränsa resultaten till statusuppdateringarna för kontakterna själva med Posts om Dancing with the Stars av mina vänner. Detsamma gäller bland annat städer, platser eller tidsperioder, där användarna i vilket fall som helst ser innehållet som delas med dem av sina kontakter samt offentliga statusuppdateringar av någon annan.

Naturligtvis indikerar Facebook att denna utvidgning genomförs med en liten grupp användare som redan har sökningen i diagrammet och som kommer att fortsätta arbeta för att förbättra upplevelsen. Dessutom rekommenderar den användare om integritetsgranskning och aktivitetslogg så att de kan träffa vem de delar sina statusuppdateringar med.

Det är uppenbart att båda sociala plattformarna inte vill vara kvar på detta område, särskilt inte när det gäller högt markerade dagar för interaktioner, såsom sportevenemang eller tv-program som är allmänt accepterade av allmänheten. Sanningen är att Twitter fortsätter att vara väl positionerad i detta avseende, medan Facebook fortsätter har svårt för användare att använda hashtags för konversationer som en allmän regel, så de måste fortsätta arbeta med det.