AcontecimientoImportante

Facebook utökar möjligheterna för typen av publikation «Viktigt evenemang»

AcontecimientoImportante

Facebook börjar rulla ut den nya versionen av Viktigt event, den veteran typ av publikation som låter användare markera viktiga milstolpar i sina liv på sina nyhetsväggar kontra resten av sina inlägg, oavsett om de har examen från universitetet, gifte sig, bytt jobb etc.

I detta avseende noterar Facebook att det lägger till nya alternativ, inklusive möjligheten att inkludera animerade foton eller videor, foton av personerna eller sidorna som har taggats, eller om det inte görs, utnyttja bilderna i Facebook-katalogen. Subtila animationer, till exempel långsam zoom, kan också läggas till i foton och videor som läggs ut för att lägga mer tonvikt på samma inlägg.

Och som alltid har varit möjligt kommer användarna också att kunna skilja på dessa publikationer genom olika representativa ikoner. Från och med nu, för vissa typer av milstolpar, som byte av stad, jobb eller till och med en relation, Facebook erbjuder meddelanden direkt till kontakter om det.

Nu blir det också möjligt att se reaktionerna från andra kontakter när man reagerar på publiceringen av ett större evenemang, och slutligen, Viktiga händelser kommer att markeras i användarprofiler genom deras eget avsnitt, vilket ger möjlighet att dölja en viktig händelse högst upp i publikationen genom symbolen … som visar en meny efter vilken alternativet Dölj i tidslinjen måste väljas.

Den nya versionen av de viktiga händelsepublikationerna börjar lanseras från och med idag för att komma om några dagar till alla Facebook-användare globalt, både på webben och i applikationerna för Android och iOS.