Facebook uppdaterar nyhetsflödet för att visa autentiskt och relevant innehåll

Facebook

Facebook-teamet fortsätter att arbeta med ny dynamik för att utrota spridningen av falska nyheter på plattformen.

Idag tillkännagav två ändringar som kommer att ske internt för att ge autentiskt och relevant innehåll till användarna i nyhetsflödet.

En av dem har att göra med nya kriterier som kommer att användas för att klassificera sanningsenligt innehåll, skapa mönster när man analyserar vissa sidor (för att diskvalificera falska nyheter, sensationella nyheter, skräppost etc.), och på detta sätt träna algoritmen för en mer exakt Identifiering .

Vad skulle resultera, ge användarna endast det innehåll som har verifierats för äkthet och som är relevanta enligt kombinationen av de fastställda kriterierna.

Andra uppdateringar har att göra med relevans i publikationerna. Facebook tar hänsyn till vissa faktorer för att först och främst visa de nyheter som kan vara av intresse för användarna. Och nu kommer de att analysera uppdateringarna av dessa faktorer eller signaler i realtid för att förbättra flödet.

Till exempel, under ett sportevenemang kan det finnas olika reaktioner på nyheterna som publiceras om den, om Facebook-algoritmen känner igen att en av dessa publikationer genererar mer interaktion vid ett visst ögonblick, kommer den artikeln att få relevans i flödet.

De flesta användare kanske inte märker några ändringar i deras flöde, eftersom dynamiken förblir densamma, bara resultaten måste vara mer relevanta och autentiska.