contador de visitas Skip to content

Facebook stämde för att ha spionerat på privata meddelanden utan användarnas samtycke

Facebook

Ibland hittar vi information som länkar det sociala nätverket Facebook med problem angående användarnas integritet, men i det här fallet hittar vi information som länkar integritetsproblemen för användare på Facebook med rättvisa, eftersom han just har fått en rättegång på grund av, enligt bevis från det schweiziska säkerhetsföretaget High-Tech Bridge, en skanning som det sociala nätverket själv gör av privata meddelanden som skickas bland användarna själva, och som förutom den erhållna informationen erbjuder dem till tredjepartsannonsörer och handlare.

Matthew Campbell och Michael Hurley har varit de som presenterar ärendet inför Förenta staternas tingsrätt i norra distriktet i Kalifornien genom sina egna advokater den 31 december och presenterar nödvändiga handlingar som bevisar kränkning av två sekretesslagar, dessa är elektroniken. Communications Privacy Act och California Invasion of Privacy Act.

High-Tech Bridge-studien har visat att Facebook spionerade privata meddelanden genom webbadresser utan att meddela de drabbade användarna själva, en studie som genomfördes genom att placera en dedikerad server som genererade en hemlig URL i 50 tjänster i Dessa inkluderar stora sociala medier, webb tjänster och e-posttjänster. Den privata budbäraren användes i var och en av tjänsterna med en unik URL, vilket har gjort det möjligt att avgöra vilken av webbtjänsterna som klickade på den webbadressen. Dokumentationen visar också andra resurser som används av Facebook för att kryptera användarinformation, till exempel gillanden, sociala plugins och webbsökare.

Klagandena indikerar att Facebooks handlingar bevisas utan att användarna vet något om det, och därför har de inte sina egna samtycken. Det är därför som rättegången syftar till att genomföra en grupptalan och de väntar på att domaren tvingar Facebook att betala $ 100 per dag för brott mot den första citerade lagen, Electronics Communications Privacy Act och $ 5000 eller mer. tre gånger kontantbeloppet för de skadestånd som kärandena lidit. Det inkluderar också att Facebook slutar spionera på kommunikation av privata meddelanden.

Som rapporterats av TNW har Facebook-talesmannen Jackie Rooney meddelat Bloomberg att anklagelserna är utan meriter.