Facebook slutar be om lösenord för e-postadresser som används i nya registreringar

Facebook-730x458

Återigen är det dags att prata om Facebook och dess relation till ett nytt problem med integritet. Och det är vid detta tillfälle Facebook har bett om lösenord för e-postkonton från några av de nya användare som nyligen har registrerat sig för tjänsten så att de kan använda den.

Och den här nya integritetsbaserade kontroversen kommer två veckor efter att vi fick veta att Facebook har lagrat upp till 600 miljoner lösenord i klartext, oskyddat och potentiellt tillgängligt för 20 000 av sina anställda.

Den nya kontroversen uppstod via Twitter förra söndagen, när fångsten av begäran om lösenord för de e-postkonton som användes vid registreringen på Facebook började delas.

Facebook upphör med denna praxis

Inför uppståndelsen kommer Facebook att upphöra med denna praxis, vilket officiellt bekräftats till publikationen. The Daily Beastäven om det, som nämnts i Engadget, har det använts på en liten andel användare som har registrerat sig på Facebook via dess stationära webbversion.

Det händer så att denna praxis har genomförts när användare har använt e-postkonton för tjänster som inte stöder OAth-protokollet, det protokollet som tillåter oss att komma åt andra nya tjänster med de referenser som vi redan har på vissa plattformar som Twitter, Facebook eller Google, för vilka vi bara måste upprätta motsvarande auktorisation.

Den ovannämnda publikationen genomförde sina tester med en iCloud-e-postadress, som tillhör Apple, som inte är kompatibel med OAuth, och har sett att den inte längre ber om lösenordet för den adressen för att verifiera Facebook-kontot.

Om integritet

Vid den här tiden är allt Facebook kommer att meddela och som är relaterat till integritet knappast trovärdigt, med trovärdighet på plats och genererar större misstro bland användarna.

Och eftersom allt kan vända i det här livet, finns det alltid en möjlighet att företaget tar en gång för alla allvarligt allt som har att göra med användarnas integritet, så allt som kan vara intressant De kan meddela vid nästa utvecklarkonferens , som kommer att äga rum mellan den 30 april och den 1 maj, med knappt en månad kvar innan F8-evenemanget anländer.