Facebook skulle utveckla helt autonoma Virtual Reality-headset

Oculus-730x528

Fram till nu måste du ha hjälmar som du måste integrera din egen mobiltelefon eller ha kompletta hjälmar anslutna till en kraftfull dator för att kunna njuta av Virtual Reality.

Facebook vill att Virtual Reality ska vara tillgängligt för vem som helst och för det utvecklar det helt autonoma Virtual Reality-headset, där de inte ens är beroende av telefoner och datorer, och som kan kosta cirka 200 dollar, enligt Bloomberg baserat på källor nära dess utveckling.

Även om designen och egenskaperna för tillfället inte är helt definierade är det känt från dessa källor att enheten skulle vara en mer kompakt version än Rift och lättare än Samsung Gear VR-headset. Tanken är att användare kan börja använda enheten på samma sätt som de kan börja använda sina telefoner när de tar ut den ur lådan.Enligt Bloomberg vill Facebook popularisera Virtual Reality som Apple Inc populariserade smartphones vid den tiden. Enheten skulle tillverkas av Xiaomi, det finns en speciell version för Kina under varumärket Xiaomi och en internationell version under varumärket Oculus. Först integrerade den inte positionsspårningsteknik även om jag vet att den kan finnas tillgänglig i framtida versioner.

Även om den nya enheten inte kommer att vara så kraftfull med Rift, kommer den att tillåta uppslukande spel, videovisningar och till och med använda sociala nätverk. För detta skulle det ha en Qualcomm Snapdragon mobilprocessor.

Inget av de företag som var inblandade i informationen ville kommentera. Enheten kommer att introduceras senare i år och kommer att lanseras kommersiellt i början av nästa år.