Facebook skulle utveckla en videochattenhet

Facebook21-730x453

Förutom en smart högtalare skulle Facebook också arbeta på en videochattenhet. Enligt en ny Bloomberg-rapport baserad på nära källor kommer den här nya enheten att ha en pekskärm och smart kamerateknik för att försöka få deltagarna att känna som om de chattar på samma fysiska plats.

Enheten kommer att utvecklas i Facebooks experimentella Building 8-laboratorium och skulle kunna presenteras vid nästa utvecklarehändelse, känd som F8-konferensen, våren 2018. Bakom denna enhet kommer ett system för artificiell intelligens att vara ansvarigt för att förbättra kommunikationsprestanda och du kan använda en anpassad version av Android som operativsystem istället för att utveckla din egen.För närvarande är lite annat känt om den här enheten, där det är liten chans att den kommer att ha en 360-graders kamera vid sin första lansering, enligt en av källorna. Med kameran kan du dessutom skanna personerna inom ditt synfält och blockera dem och behålla de element som intresserar dig. Som ett exempel påpekar de ovannämnda medierna att kameran kan närma sig ett skolmålningsjobb som ett barn visar för att bara stanna med det jobbet som visar fadern som är borta i affärer.

Det finns en möjlighet att Facebook kan överge sin smarta högtalare eftersom det är ett redan populärt enhetskoncept och fokusera på videochatten. Om man inte överger den utvecklande smarta högtalaren skulle det kosta cirka 100 dollar för att konkurrera starkt med högtalare som Google Hoke eller Amazon Echo. När det gäller priset på videochatten är det tal om några hundra dollar