Facebook lanserar projekt för att hjälpa media att hitta innehåll för sina nyheter

FBNewswire

Människor som står inför något faktum av stor betydelse som protester, sportevenemang eller något annat slag kan ta ut sina mobila terminaler eller andra enheter och sprida det genom nya statusuppdateringar i profilerna på de sociala nätverk som de deltar i inklusive Facebook.

I den meningen har Facebook just meddelat lanseringen av FB Newswire tillsammans med Storyful, i syfte att hjälpa media att hitta nyhetsinnehåll inom det sociala nätverket.

FB Newswire kommer att erbjuda innehåll som delas offentligt på Facebook, inklusive foton, videor och statusuppdateringar av dessa människor, som bevittnar stora händelser live, enligt Facebook i sitt pressmeddelande.

Han konstaterar att de är övertygade om att nyhets- och redaktionsupplevelsen kommer att vara bäst i klassen för att göra det lättare för journalister att använda socialt innehåll på Facebook under deras nyheter och informationsinsamling.

FB Newswire är tillgängligt via Facebook på Facebook.com/FBNewswire och på Twitter via @FBNewswire-kontot.

Bäst av allt, dessa kommer att uppdateras i realtid, enligt Facebook, som också är glada att fördjupa sin relation med media och journalister de närmaste dagarna, med hänvisning till dem när de indikerar att de redan ser resultaten.

av deras engagemang, vilket ger dem remiss trafik upp till fyra gånger under 2013.