Facebook lanserar nya funktioner för att skydda upphovsrättsskyddat innehåll

Facebook

Förra året introducerade Facebook-teamet en uppsättning verktyg under namnet Rights Manager, vilket hjälper innehållsskapare att skydda äganderätten till de videor de publicerar på plattformen.

Denna administratör låter dig utföra en serie alternativ, till exempel att skapa regler för hur videor används, upptäcka upphovsrättsintrång, begära en manuell granskning, bland andra. Och nu har de förbättrat detta verktyg mycket mer, eftersom det gör det möjligt att automatisera åtgärderna, enligt Facebook-teamets detaljer.

Och bland de nya åtgärderna som sticker ut är att innehållsskapare kommer att kunna göra anspråk på intäkterna från sina videor, som har stulits och publicerats på obehöriga sidor. Det vill säga om en tredje part tar en video utan tillstånd, och intäkterna produceras av de annonser som uppstår från dess reproduktion, kan du begära motsvarande intäkter.

Detta öppnar en ny möjlighet för dem som befinner sig i att den obehagliga situationen med deras innehåll har piratkopierats, eftersom de hittills bara kunde låta det passera eller blockera det. För närvarande testas detta alternativ av en sluten grupp användare, men det kan snart öppnas för samhället.