Facebook lanserar en app för gruppsamtal

Komma ikapp

Facebooks NPE-team (New Product Experimentation) lanserade en ny app för röstsamtal.

Facebook har redan ett helt ekosystem med samtals- och meddelandeprogram, men det verkar fortfarande ha plats för nya idéer. Apputvecklingsteamet har introducerat CatchUp, en app för att improvisera gruppsamtal vid bästa tidpunkten.

Även om det finns många funktioner och funktioner avsedda för textmeddelanden eller videosamtal, är röstsamtal helt enkelt ett komplement till meddelandeprogram. CatchUp vill återuppliva dem med en dedikerad app.

Den har alla funktioner som vi hittar i en messenger-app, men fokuserar bara på samtal. Till exempel ser vi alla våra kontakter organiserade i två listor: de som är tillgängliga och de som är offline. I själva verket är detta en av stjärnfunktionerna i appen, möjligheten att ange när appen är tillgänglig för att prata.

Även om den här funktionen automatiskt aktiveras i alla meddelandeprogram, måste CatchUp-användaren påpeka det så att deras kontakter vet att det är en bra tid för samtalet. En annan egenskap hos appen är att den låter dig organisera gruppsamtal (upp till 8 personer) enligt samma dynamik som vi tillämpar i någon av de populära apparna.

En intressant detalj är att användaren inte behöver ha ett Facebook-konto för att använda det eftersom det fungerar självständigt. Det finns några grundläggande alternativ för samtal, till exempel möjligheten att stänga av ljudet eller blockera dem så att ingen annan går med i gruppen.

För tillfället är den endast tillgänglig för iOS- och Androiden USA-användare på testbasis. Vi måste vänta och se om de bestämmer sig för att starta denna applikation över hela världen i framtiden.