Facebook will buy a drone company, planes that can fly 5 years without touching ground

Facebook kommer att köpa ett drönare, flygplan som kan flyga 5 år utan att röra marken

Facebook kommer att köpa ett drönare, flygplan som kan flyga 5 år utan att röra marken

I syfte att föra internet till platser där det inte finns någon anslutning inom vår planet, ett av målen för Internet.org, ett projekt som Facebook är en del av, det största sociala nätverket i världen avser att köpa Titan Aerospace, enligt vad de har kommenterat några källor till Techcrunch.

Titan Aerospace (titanaerospace.com) är ett företag som gör drönare kapabla att flyga i 5 år utan att röra mark, drivna av solenergi, något som kan hjälpa till att erbjuda den internetanslutning som söks i projektets målregioner.

11 000 enheter började tillverkas för att täcka olika delar av Afrika, drönare som kan användas för olika uppdrag, som att övervaka vädret eller spåra områden som har drabbats av en naturkatastrof, även om de i detta fall kommer att användas för överföring av information .

Atmosfäriska satelliter, kallar de dem, enheter med stor autonomi och ganska överkomliga i pris (mycket mer än en traditionell kommunikationssatellit). Tydligen är modellen solara 60 som kan flyga i en höjd av 20 km, av vilken du kan läsa mer information här.

För närvarande är ingenting känt om priset som Facebook betalar för att förvärva detta företag, även om det ryktas att de kommer att vara cirka 60 miljoner dollar (ett fynd för dem som betalade 19 000 miljoner för WhatsApp).

Uppdatering 04/14: Google har gått snabbare och köpt företaget. Facebook tog över sin tävling, Ascenta.