Facebook kommer aktivt att övervaka läckta listor med användarnamn och lösenord proaktivt

Facebook står inför rättegång för att skanna användarnas privata meddelanden för reklamändamål

Många användare är fortfarande inte tillräckligt medvetna om riskerna med att använda samma lösenord för olika webbplatser, så att om dessa uppgifter hamnar i angriparna kan de skada profilen för dessa användare. Och ett sätt som angripare måste få tillgång till denna information är genom filtrerade listor som publiceras på online-textpubliceringsplattformar, som bland annat Pastebin, vilket ytterligare ökar riskerna.

Facebook, medvetet om denna situation, har meddelat att det kommer att övervaka listorna med namn eller e-postadresser och lösenord som publiceras på dessa plattformar för att kontrollera om de olika e-postadresserna / lösenordskombinationerna tillåter åtkomst till användarkonton från din plattform. Detta är en automatiserad process som, om kombinationerna tillåter åtkomst, uppmanar de drabbade användarna att ta några steg för att återställa sina lösenord. De tekniska detaljerna för driften av detta system beskrivs i samma meddelande.

Facebook påpekar att detta system har fungerat mycket bra för dem tidigare och erkänner vidare att det också är viktigt att förhindra stöld av referenser. Det påpekar att återanvändningen av samma lösenord på olika webbplatser är endemisk och är väldokumenterad, vilket tydliggör de risker som detta innebär, så att en angripare bara behöver skaffa ett lösenord för att få åtkomst till konton för samma drabbade användare.

Facebook lägger till ytterligare två tips för användarna att skydda sig online: användningen av godkända inloggningar eller tvåfaktorautentiseringslösningar och användningen av Facebook-inloggning på olika webbplatser, vilket undviker behovet av att skapa eller komma ihåg användarnamn och lösenord.