Facebook integrerar chatbots i Messenger-grupper

Facebook

Under de senaste veckorna har Facebook lagt till en serie nya alternativ till Messenger-grupper för att förbättra dynamiken i konversationerna. Och det verkar som om, enligt TC, en ny nyfikenhet kommer att integreras: chatbots.

Dessa kommer att följa samma dynamik som chatbots som Yahoo introducerade förra året för Facebook Messenger. De kommer att försöka effektivisera gruppens flöde med uppdateringar, rubriker med olika sportteman, nyheter, resor, bland andra.

På så sätt kan alla gruppmedlemmar få samma information om ett visst ämne utan att behöva söka i externa källor. För närvarande, som har läckt ut, arbetar Facebook med vissa tillverkare och öppnar API för utvecklare att bidra med sina skapelser.

För närvarande finns det inga fler detaljer. Från Facebook ville de inte ge uttalanden om det, så vi måste vänta till den 18 april, där vi ska starta F8, den årliga konferensen för utvecklare där nyheterna om Facebook delas.

Kanske under evenemanget kommer detaljer att ges om den dynamik som dessa chatbots föreslår, hur användare kan hitta de som är relaterade till temat för deras grupp, hur man lägger till dem och den verkliga potentialen som de kan lägga till Messenger.