Facebook innehåller ett antal nya funktioner i sin albumfunktion

Imagen: TC

Bild: TC

För många användare är Facebook mer än ett socialt nätverk, det är en plats på Internet där de delar alla sina ögonblick i livet genom de fotografier och videor som de fångar via sina mobila enheter.

Facebook är medveten om detta och har nu, i en strategisk rörelse som syftar till att hindra användare från att migrera till andra plattformar för att publicera sina ögonblick genom multimediainnehåll, förbättrat sin funktion av fotografiska album.

I detta avseende har du precis lagt till möjligheten att lägga till platsregistreringar (incheckningar) och textpublikationer, utöver foton och videor, samt möjligheten att följa upp album från vänner för att få besked vid nyheter. Dessutom markeras albumavsnittet i användarprofilen för att markera favoriter.Till alla de ovannämnda läggs till förbättringen av funktionen för inkorporering av medarbetare för att underlätta utvecklingen av albumen bland olika användare, en funktion som hittills inte hade fått vederbörlig uppmärksamhet sedan lanseringen för fyra år sedan. .

Som påpekats av TechCrunch kommer denna rörelse att göra det möjligt för Facebook att undvika eventuella läckage till plattformar som Google Photos, som fortsätter att innehålla intressanta förbättringar över tiden.

Kom igen, Facebook vill inte vila på sina lagrar och vill fortsätta vara centrum på Internet där användare fortsätter att dela de ögonblick de lever i den fysiska världen, vilket gör det möjligt för det att alltid finnas nytt innehåll som kan vara delas med andra användare, vilket ökar användningstiden för applikationen till nackdel för andra alternativ.

Lanseringen börjar idag för desktopwebben och Android-appen medan den kommer till iOS-appen senare.