Facebook hårdnar användningen av Live och kommer att söka tekniker mot mediamanipulation

hjälte-fb-live

Facebook vill att situationer som de som upplevs på sin plattform under och efter terrorattackerna i Nya Zeeland, inte ska hända igen och försöker minimera så mycket som möjligt. I den meningen börjar det tillämpa mer restriktiva regler för användningen av Live, dess livestreamingsverktyg, samt att investera tillräckligt med resurser för att tekniskt tillåta dess system att kunna upptäcka variationer av förolämpande videor när de ska laddas upp . . Innerst inne vill Facebook ha en säker gemenskap, som förstår att restriktioner måste tillämpas för detta, även om detta kan störa alla som vill ha en plattform fri från restriktioner.

Nya regler för att förhindra missbruk på Live

När det gäller Live påpekar företaget att från och med idag kommer alla användare som bryter mot dess allvarligaste policyer, såsom publicering av ett uttalande av en terroristgrupp utan sammanhang, som exemplifierat, inte kan använda Live under etablerade perioder av tid, till exempel i 30 dagar, från och med den första överträdelsen, utöver det faktum att dessa begränsningar kommer att utvidga dem till andra områden på din plattform under de närmaste veckorna, inklusive omöjligheten att bryta mot användare att skapa meddelanden.

I sökandet efter nya tekniker för detektering av mediavarianter

Och när det gäller att upptäcka varianterna av en förbjuden video, påpekar han att trots olika tekniker som används, inklusive video- och ljudmatchningsteknik, har detta inte varit tillräckligt för spridningen av förändrade videor som motsvarar attacken i Med tanke på denna situation, de kommer att investera 7,5 miljoner i nya forskningspartnerskap med akademiker från University of Maryland, Cornell University och University of California i Berkeley, för att utveckla nya tekniker för att detektera bild, ljud eller video som har manipulerats, förutom att kunna skilja mellan de som publicerar innehåll oavsiktligt mot motståndare som avsiktligt manipulerar videor och fotografier. akademiker och kollegor i branschen