Facebook ger nya funktioner till Live

FBLive

Facebook gör ett mycket seriöst engagemang för innehåll i videoformat, eftersom sådant innehåll gör det möjligt för användare att spendera mer tid på att använda företagets applikationer. I den meningen är innehållet i videoformat dess livevideosändningstjänst, Facebook Live, som kommer att få en serie funktioner under de närmaste veckorna i sin applikation för Android och iOS, enligt den avslöjade idag Facebook.

Först finns det förlängning av denna tjänst för grupper och evenemang gör det möjligt att sända livevideor både till sina medlemmar respektive till de som bjudits in till evenemangen. Vid den här tiden kommer det också att vara möjligt att planera direktsamma frågor och svar för evenemang.

Enligt Fidgi Simo:

Vi hoppas att denna nya förmåga för både direktsändning och visning inom grupper och evenemang gör det möjligt för människor att få djupare kontakt med sina närmaste vänner, familj och samhällen med människor som delar sina intressen.

För det andra är nya interaktiva funktioner.

I denna mening kommer reaktionerna till den här tjänsten, vilket gör att användarna kan utföra sina reaktioner i realtid medan de tittar på direktsändningar. Dessa reaktioner kommer att hittas vid givna ögonblick och försvinner strax efteråt. Resten av användare kommer först att se avatarer för de användare som kommer att reagera innan de ser sina egna reaktioner visas.

Simo anger i detta avseende:

vi har sett att människor kommenterar mer än tio gånger mer på Facebook-livevideor än på vanliga videor

Förutom reaktionerna kommer kommentarerna att återges på de fördröjda videoklippen när de inträffade under hela direktsändningen, och det kommer initialt också att finnas fem videofilter som kan tillämpas på direktsändningarna. Senare kommer det att finnas möjlighet att klottra och rita på videorna själva i själva direktsändningarna.

Slutligen finns det de nya funktionerna som kommer att möjliggöra live video upptäckt.

I den meningen läggs möjligheten att bjuda in vänner att se videorna live från videorna, Facebook Live Map införlivas i skrivbordsapplikationen som ett nytt avsnitt där du kan upptäcka videor som produceras live under hela året. världen, läggs också till ett nytt avsnitt i mobilapplikationen för att upptäcka globalt presenterade livevideor, livevideor av vänner och favoritskapare, samt ämnen av intresse. Dessutom låter det här avsnittet dig söka efter livevideor och andra videor som är tillgängliga för försenad visning.

Vi måste vänta de närmaste veckorna för att njuta av alla dessa nyheter på de mobila enheterna själva.