Facebook förvärvar Two Big Ears, specialiserat på uppslukande ljudteknik

SpatialWorkstation

Vi pratar fortfarande om de framsteg som sker inom virtual reality-segmentet eftersom Facebook just har förvärvat Two Big Ears, ett Edinburgh-baserat företag som specialiserat sig på lösningar baserade på uppslukande ljudteknik. Villkoren för affären har inte avslöjats.

Två stora öron påpekar att de har arbetat hårt för att skapa tekniken och verktygen som definierar hur uppslukande ljud hanteras och experimenteras med både virtuell verklighet och förstärkt verklighet, både nu och i framtiden, med tanke på effekterna av sådant arbete på många stora projekt.På detta sätt meddelar de att de nu är tillgängliga för att gå vidare som en del av Facebook, varifrån de kan skala sin teknik snabbare när du förbättrar helt uppslukande ljudupplevelser.

I denna mening, som ett resultat av Facebooks förvärv, blir Spatial Workstation, från Two Big Ears, Facebook 360 Spatial Workstation, vilket gör hela sviten fritt tillgänglig, inklusive författare, kodare och rendering motorverktyg.

3Dception for Games är för sin del inte längre en oberoende produkt vars nuvarande Pro-kunder kommer att ha fortsatt support under de närmaste 12 månaderna i enlighet med deras nuvarande kontrakt. I den bemärkelsen kommer vi att arbeta med Oculus-teamet för att få den bästa ljudupplevelsen i virtual reality.

De som är intresserade av att köpa Facebook 360 Spatial Workstation-sviten kan nu ladda ner den gratis via sin nya officiella webbplats. Dessutom finns det i slutet av den officiella webbplatsen ett avsnitt för vanliga frågor där intresserade kan få mer information om det.