Facebook förklarar varför ingen läser vad vi lägger ut på våra sidor

Facebook förklarar varför ingen läser vad vi lägger ut på våra sidor

Sedan december 2013 är den organiska räckvidden för inlägg på Facebook praktiskt taget löjlig.

Det vi publicerar på en sida i nämnda sociala nätverk kan endast ses av en mycket liten andel anhängare av samma, vilket har gjort det möjligt för tusentals (miljoner?) Strategier för spridning av innehåll på Facebook att behöva analyseras helt.

För att nå fler anhängare verkar det bara finnas två sätt: att få människor att kommentera, gilla och dela det vi skickar (på det här sättet ökar Facebook den initiala andelen) eller kassan.

Faktum är att denna attityd har genererat många kritiker, många frågor, och nu på Facebook vill de svara på dem med en omfattande artikel.

Den främsta anledningen till att intervallet har minskat är mängden befintligt innehåll.

De kommenterar att i genomsnitt, när en användare går in på Facebook, kan de se 1500 nya uppdateringar från vänner och sidor som följer, ett nummer så stort att det är omöjligt att visa det på varje användares vägg.

Där kommer den andra anledningen: lite transparent används algoritm som automatiskt bestämmer vilket kan vara intressant för var och en och sjunka från 1 500 till 300 inlägg (i genomsnitt) för varje användare.

Det vill säga att Facebook-användare, när de går in på deras sida, bara ser 20% av det som teoretiskt är tillgängligt för läsning.

Denna algoritm är baserad på tusentals olika variabler som analyserar varje text för att avgöra om det kan vara intressant för varje användare, alltid med tanke på att största möjliga interaktion eftersträvas.

För att svara på frågan relaterad till anledningen till att inte allt visas och användaren får skapa sina filter, svarar de att det har bevisats att det inte är effektivt, att människor inte har så mycket tid att bläddra bland 1500 olika berättelser vardera tid som kommer in på Facebook, varför de fortsätter att satsa på den ovan nämnda algoritmen.

De lovar att denna minskning av den organiska räckvidden inte är relaterad till att man vill tjäna mer pengar och mer för att få mer interaktion, och de försäkrar att många webbplattformar minskar den organiska räckvidden just på grund av den mängd innehåll som publiceras, mycket högre än tidigare , så du måste tävla med texter av alla slag och från alla tänkbara källor.

En annan typisk fråga ställs om fansens värde.

På det säger Facebook ja, att fansen på sidan har värde och förklarar orsakerna:

– Fans gör våra annonser mer effektiva.

När en annons har det sociala sammanhanget (någon ser att en vän gillar något) tenderar onlineförsäljningen att öka med upp till 35%.

– Fans sänker annonspriserna.

Annonser med socialt sammanhang är ett tecken på god annonskvalitet och leder till bättre auktionspriser.

– Du kan använda idéer om dina fans – som var de bor, och deras smak och intressen – för att fatta beslut för att nå nya kunder.

Fans ger ditt företag trovärdighet

Artikeln är ganska komplett, men det gör en sak tydlig: ett stort antal fans är inte användbara för något företag och de är användbara för dem som säljer, annonserar och analyserar kunddata.