Facebook börjar tillåta donationsknappen på NGO-sidor

captura-10

Facebook meddelade idag att donationsknappen redan kan användas som en uppmaning till handling på sidorna för icke-statliga organisationer som konfigurerar den, liksom i annonser.

Målet är att öppna dörrarna för extremt vanliga åtgärder på sociala medier: be om hjälp för att stödja orsaker av alla slag.

Donera-knappen har faktiskt funnits sedan 2013, men bara i vissa specifika föreningar, såsom American Cancer Society och Röda Korset.

I sådana fall behöver läsaren bara inkludera kreditkortsinformation för att betalningen ska göras.

Nu kommer de att kunna utöka detta alternativ var som helst i världen (även om de gradvis kommer att implementera det mellan alla sidor), med hänsyn till att donationen alltid kommer att göras utanför Facebook, eftersom knappen tar besökaren till webbadressen för donationer som administratören av sidan anger.

Utan tvekan väcker uppmärksamhet, men vi är fortfarande långt ifrån en betalningsplattform inom Facebook som gör det möjligt för icke-statliga organisationer att ta emot pengar därifrån utan att behöva implementera någon egen betalningsportal.

Trots det, om du spelar en NGO-sida på din Facebook, leta efter alternativet i action-samtal, i spetsen för det, är en Donation-knapp säkert mer effektiv än en kontakt.