Facebook begränsar apparna i personlighetsteststilen

Facebook

Facebook tillkännagav nya utvecklarpolicyer, som begränsar vilken typ av appar som kommer att tillåtas på plattformen.

Efter att Cambridge Analytica-skandalen släpptes, meddelade Facebook-teamet en rad åtgärder för att filtrera de appar som når användarna, samt minska behörigheterna. Efter denna rad, återkalla åtkomst till en serie API: er och nya kriterier kommer att tillämpas på de appar som är tillåtna på Facebook.

De har nämnt att de kommer att vara strängare med vissa typer av applikationer, till exempel de som klassificeras som av minsta nytta, bland dem, de berömda personlighetstesterna. Som en talesman förklarade för Mashable-teamet kommer denna typ av app (de som baserar sin dynamik på att förutsäga användarnas beteenden eller kvaliteter) inte är förbjuden utan kommer att behöva genomgå mer granskning.

Så vi kanske inte ser så många appar i den här stilen längre, men i teorin är de fortfarande tillåtna på plattformen. Å andra sidan börjar Facebook att tillämpa en annan dynamik angående appanvändarbehörigheter. Från och med nu förfaller dessa automatiskt om de inte har använts under de senaste 90 dagarna.

Och det kommer att finnas konstanta granskningar i sökning efter begärda behörigheter för en app, som inte har använts. En serie åtgärder som försöker undvika dataläckage på grund av slarv i de behörigheter som beviljas eller bristen på övervakning av de appar som är auktoriserade.