Expresso, ett fantastiskt verktyg för att förbättra vår stil när vi skriver

expresso

Jag har sett få verktyg så praktiska som Expresso, en webbapplikation som kan hjälpa mycket att förbättra vår stil när man skriver på engelska.

Det är en lösning som varnar för eventuella problem som finns i texten som vi anger. Vi måste bara kopiera och klistra in texten i fråga och låta analysen ske. Om några sekunder kommer vi att få resultatet: verb som kan betyda mer än en sak, ord som kan utelämnas, repetitioner i överskott, möjlighet att använda synonymer … I själva verket behöver vi bara sätta musen på några av de skrivna orden så att de visas synonymer av samma, som framgår av skärmdumpen ovan.

De gör det klart på sin huvudsida att målet är att förbättra kvaliteten på en text, inte att ersätta den helt. Att skriva bra är resultatet av mycket träning, av många års läsning och skrivning för att kunna visa upp sin egen stil, och för närvarande finns det inget verktyg som gör det jobbet automatiskt.

Expresso är inte tillgängligt på något annat språk, och på grund av den tjänst som erbjuds är det mycket osannolikt att de kommer att göra andra versioner, men om du är van att skriva texter på engelska är det värt att spara ett utrymme i favoritregion .