Evomote gör smartphones till TV-guider och fjärrkontroll för betal-TV-leverantörer

Evomote gör smartphones till TV-guider och fjärrkontroll för betal-TV-leverantörer

Hittills var den spanska start-up Evomote ingenting känt, men kanske från och med nu om vi måste bekanta oss med det. Dess ursprungliga koncept, som var känt där i februari, var att förvandla våra smartphones till fjärrkontroller för att styra innehållet som erbjuds av våra betal-TV-leverantörer. Med tiden har det konceptet ändrats för att göra våra smartphones till interaktiva tv-guider, men utan att glömma det ursprungliga konceptet, som fortfarande finns kvar.

Som vi kan se på dess webbplats, som vi bland annat har på spanska, tillåter det oss inte bara att få personliga rekommendationer från tv-program, som vi kan hitta i olika kategorier, utan också att dela dem med våra grupper av vänner på olika sociala nätverk, lägg till vissa program som favoriter, ställ in varningar för när de startar, och vi kan till och med gå till TV-kanalen eller byta kanal på vår egen terminal.

Om vår betal-TV-operatör inte ger oss möjlighet att styra TV: n från vår smartphone kommer Evomote att förse oss med sin egen hårdvaruenhet som vi tillåter.

Evomote består av dess multiplatformsapplikation för mobila enheter, ett API och en hårdvaruenhet, varav de två sistnämnda är avsedda för de betal-TV-operatörer som vill förbättra sina triple-play-erbjudanden.

Demonstrationen har genomförts genom Movistar Imagenio och snart kommer de att genomföra pilotprojektet i stor skala inom det egna Telefonica-företaget, för att lyckas, inte förvånande att Telefonica själv är en av sina huvudkunder både i Spanien som i andra länder där andra länder där det erbjuder sina tjänster. För det första kvartalet 2013 planerar Evomote sin internationella expansion både i länderna i Latinamerika och i andra europeiska länder, som Frankrike, Portugal och Italien. Innan du måste samla 200 000 uron och ha din produkt tillgänglig på hösten i Spanien.

Länk: Evomote | Går: TNW