Evernotes nya integritetspolicy orsakar upprördhet bland användarna

evernote

Evernote, anteckningshanteringstjänsten, föreslår en kontroversiell sekretessändring vars ikraftträdande har fastställts till nästa 23. januari. I den nya sekretesspolicyn får ett litet antal Evernote-anställda få tillgång till och läsa användarnas innehåll, säger de. , som en del av försöket att förbättra tjänsten. Det som eftersträvas med denna integritetsändring är att möjliggöra övervakning av inlärningsmaskinteknik för att säkerställa att de fungerar i perfekt skick.

Men denna integritetsändring har mötts med motstånd från användare som hotar att lämna tjänsten, trots att Evernote noterar att de bara kommer att vara en liten grupp människor som också är föremål för bakgrundskontroller och som också kommer att få specifik säkerhetsutbildning. och integritet minst en gång om året.Evernote noterar att användare kommer att kunna välja bort att deras anteckningar ska kunna revideras för maskininlärningsändamål, men det betyder inte att anställda inte får tillgång till anteckningarna av andra skäl, vare sig de ska undersöka villkor eller villkor eller som en följd av domstolsbeslut .

Bland hinder för den nya integritetspolicyn är de som påpekar att de står inför den värsta integritetspolicyn, och för närvarande finns det de som måste fatta beslutet att fortsätta att vara i tjänsten eller att gå till tävlingen och lämna Evernote helt. Några av klagomålen erbjuds via Twitter.

För tillfället har Evernote inte officiellt talat innan kontroversen genererats, med tanke på att det är en förändring som inte har fått mycket hype, och att vi står inför ytterligare ett fall av hur ett företag som erbjuder sina tjänster i molnet måste möta en obekväm situation för sina användare, och sanningen är att konkurrerande tjänster inte saknas för att migrera mot dem.