Evernote rättar till: kommer inte att ändra användningsvillkoren

evernote

Efter bullret som orsakades av ändringen av Evernotes användningsvillkor, där de indikerade att företagets anställda, i vissa fall, kunde komma åt användarnas privata anteckningar för att forska på artificiell intelligenssystem, beslutade VD Chris O ‘Neill att ge förklaringar offentligt.

Så mycket som han försökte rättfärdiga den förändringen medgav användarna inte att det var rimligt: ​​det privata är privat, och anteckningarna kan aldrig sluta vara så, annars är det enda som håller denna typ av aktiva tjänster trasiga: förtroende.

Nu har de beslutat att gå tillbaka: de meddelade ändringarna kommer inte att göras, så allt kommer att vara exakt samma som innan meddelandet gjordes.

På Evernote-bloggen kommenterar de:

Efter att ha fått en stor mängd kundfeedback som uttrycker oro över kommande sekretesspolicyändringar de senaste dagarna, bekräftar Evernote sitt åtagande att hålla sekretess i kärnan i det vi gör. Som ett resultat kommer vi inte att genomföra de ändringar som tidigare meddelats i sekretesspolicyn och som planerades att träda i kraft den 23 januari 2017.

Om de gör exakt tvärtom, indikerar de också att de under de kommande månaderna kommer att granska denna integritetspolicy för att göra det tydligt att uppgifterna förblir privata som standard och kommer att göra maskininlärningsteknologier tillgängliga för användarna, men ingen anställd kommer att läsa innehållet. av anteckningarna som en del av denna process, såvida inte användare accepterar det inom plattformen.

En applåder till företagets goda reflexer.