Ett tillägg för att redigera och lämna kommentarer på Gmail-bilagor

gmail

Kommentera bilagor i Gmail är ett tillägg för Chrome som gör att vi kan markera och lämna kommentarer om bilagor som vi skickar eller tar emot i Gmail.

Även om vi i Gmail har möjlighet att öppna våra filer i Drive och få åtkomst till olika redigeringsverktyg, föreslår detta tillägg att fungera utan att lämna vårt e-postkonto.

Redigeringsverktygen är grundläggande, Skitch-stil som gör att vi kan markera, göra rektanglar, ta bort, understryka, med olika anpassningsalternativ.

Men det som sticker ut mest är att det låter dig skapa ett kommentarsystem, välja vilken del av bilden eller dokumentet som helst, med möjlighet att nämna eller svara på de som gjorts av andra människor.

Dynamiken är enkel, vi måste bara installera den i vår webbläsare och ge nödvändiga behörigheter för att integrera den i vårt Gmail-konto. Från det ögonblicket kommer vi att se 3 ikoner på filen, för att ladda ner till vår dator, spara till Drive och den som motsvarar tillägget.

Vi kan göra kommentarer eller påpeka detaljer om filerna som personliga påminnelser, eller så kan vi dela vår utgåva genom att skicka e-postmeddelandet utarbetat av Annotate Attachments. Om den andra personen har tillägget behöver de bara följa stegen vi diskuterade, eller så kommer de att tillhandahålla en URL där de kan se vårt bidrag.

Utan tvekan är en intressant resurs som kan vara användbar för oss mer än en möjlighet när vi arbetar som ett team.