Ett röntgenvapen för militärt bruk

mini z

I defenseone.com kan vi se detaljerna i MINI Z, en bärbar röntgenscanner som, som om det vore ett vapen, kan riktas mot målet för att upptäcka vad som finns i det.

Används av USA: s armé, kan denna röntgenpistol se genom tyg, gummi och aluminium för att hitta droger, pengar, explosiva vätskor och till och med människor, den första som kan hållas i händerna och fungerar med bara tryck på en knapp.

Systemet har utvecklats av as-e.com (American Science and Engineering), som avslöjar de överlägsna bilderna medan de förklarar hur bilden visas på den specialdesignade surfplattan, till och med att kunna integreras med andra bildskärmssystem, som Oculus Rift , om någon utvecklare förbereder lämpligt gränssnitt (som skulle generera de första röntgenglasögonen i historien).

Det är ett av företagen som utvecklar röntgenapparater som analyserar våra resväskor på flygplatser, så erfarenhet är något de inte saknar.

Den använda effekten är 300 gånger mindre än flygplatsmaskinerna, utformade för att upptäcka föremål på större avstånd, även om de i detta fall avger strålar hela tiden, inte en enda stråle (mer i videoplan än i fotoplan), för att tillåta Mini Z för att användas på ett mer naturligt sätt och med mer lämpliga resultat för dem som letar efter något i specialoperationer.

De kommenterar att Mini z kan visa flera bilder, från olika vinklar, med samma mål, vilket hjälper till att förbättra precisionen i det som togs.

Priset?: $ 50 000 per enhet, men för tillfället endast för militärt bruk (det är känt att dessa stora framsteg först används i den miljön innan de tillämpas inom medicin, företagssäkerhet och andra).