ett praktiskt sätt att skapa musiklistor på Internet

utan tvekan

Det finns många sätt att skapa låtlistor och dela dem på Internet, men de flesta är associerade med andra tjänster: skapa ett konto på spotify, skapa det på youtube, på deezer … Vad den här nya lösningen föreslår är att tillåta skapandet, upptäckt och distribution av listor utan att komplicera livet för någon.

Detta är youtly.com, en webbplats där vi kan skapa en lista på några minuter, samt upptäcka de som andra användare har skapat. För att göra detta måste vi bara identifiera oss med någon av profilerna på våra sociala nätverk och börja indikera de låtar vi vill ha, eftersom vi kommer att få informationen internt från YouTube. Resultatet visas på din sida, redo att upptäckas av någon annan.

När som helst kan vi komma åt listorna vi har gjort, och var och en har en webbadress så att det är enkelt att dela det från vilket medium som helst. Vi kan också lägga till låtar från andra listor till våra, något som kan göras med ett enda klick på varje titel.

Resultatet visar också videon av den, i en ganska minimalistisk och lättanvänd widget. Detta är nödvändigt för att inte bryta mot användningsvillkoren för YouTube, eftersom det är viktigt att komma ihåg att det inte är tillåtet att extrahera ljudet från plattformens videor.

Det är inte den mest sofistikerade lösningen vi har sett, men det är en av de enkla och praktiska.