Ett laservapen på 130 miljoner dollar

camión láser

USA: s armé har precis anställt Dynetics och Lockheed för att utveckla, med 130 miljoner dollar, ett 100 kilowatt laservapen. Namnet på vapnet vara HEL TVD (High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstrator), och kommer att vara ett demonstrationsprogram för vetenskap och teknik som kommer att arbeta för att integrera en laser på olika platser, till exempel fordon. Dynetics, huvudentreprenören, kommer att integrera lasersystemet i familjen med medel taktiska fordon, med målet att ha det klart 2022. Armén började sitt arbete med att placera en mer kraftfull laser på ett mindre skrymmande fordon 2016, och de vill fortsätta i den här raden. De kommenterar defensenews.com:

Att utveckla riktad energi som ska användas som laservapen på en mängd olika plattformar har varit en hög prioritet för försvarsdepartementet. Tekniken har nått en punkt där lasrar inte bara är ett futuristiskt koncept utan kommer att vara avgörande för framtida militära operationer och krig.

Ursprungligen avsedd att försvara sig mot raketer, artilleri och murbruk samt kryssningsmissiler och drönare. Ett laservapen kommer att ha ett mycket större antal skott beroende på tillgången på energi och det skulle vara mycket billigare att skjuta mot ett hot än genom att skjuta upp en missil. Det kan också vara användbart mot militära drönare och andra obemannade flygplan. Nyheten kommer efter att lyxbilstillverkaren Rolls-Royce avslöjade en ny källa till hybridkraft avsedd att kontinuerligt driva 100 kilowatt laservapen tidigare denna vecka. . Enligt dagens uttalande kommer Rolls-Royce att tillhandahålla strömförsörjnings- och värmehanteringssystemet för HEL TVD.