Ett Google-experiment lovar att erbjuda bättre nattfotografering från mobilen

Bild: Florian Kainz

Bild: Florian Kainz | Google.

Trots förbättringar av kamerans kvalitet i de flesta av smartphones Idag har nattbilder fortfarande inte en kvalitet som kan jämföras med den som gör att vi kan få en rflex-kamera. För att förbättra resultaten av mobilfotografering i denna typ av situation, En Google-forskare har föreslagit en mycket intressant lösning för Android.

Vi pratar om Florian Kainz, en anställd hos teknikföretaget som har utvecklat en experimentell applikation för Android med vilken Vi kan få utmärkta kvalitetsbilder även på de mörkaste platserna. Det är en mycket intressant bedrift, särskilt om vi tar hänsyn till att när vi tar den här typen av fotografier är det vanligt att vi befinner oss med buller, vilket minskar kvaliteten på det slutliga resultatet.

Användningen av applikationen är mest intressant. De programvara som vi pratar om ger oss en Full kontroll över exponering, brännvidd och ISO-känslighet, viktiga parametrar när du spelar in scenen i svagt ljus. Genom att trycka på avtryckaren tar programmet upp till 64 foton som senare kommer att användas för att eliminera brus från den resulterande bilden med hjälp av komplexa beräkningar. Och bäst av allt, du behöver inte ett stativ, eftersom app ansvarar för att korrigera rörelsen.

Som du kan se på bilden som illustrerar den här artikeln är resultatet ganska lovande. Naturligtvis är det viktigt att notera att åtminstone för tillfället det är bara ett experiment, så det är inte tillgängligt för nedladdning. Ändå, om Google beslutar att lansera det för allmänheten, kan det helt ändra kvaliteten på de nattfoton som vi är vana vid.

Källa: Google Research